Tagok

Kaló Zsuzsa

FKA-tagság

Tagság ideje:  2024–

MTA

MTA-osztály: II. Filozófiai és Történettudományok Osztálya

MTA-azonosító: 10062822

MTA-link: https://aat.mta.hu/aat/Person/Details/10062822

Kutatási terület

Pszichológiai tanácsadás, kvalitatív kutatások, függőségek

Munkahely

ELTE PPK Pszichológiai Intézet, Tanácsadás- és Iskolapszichológia Tanszék

Bemutatkozás

Kaló Zsuzsa egyetemi docens az ELTE PPK Pszichológiai Intézetben, a Tanácsadás- és Iskolapszichológia Tanszék vezetője. Pszichológus és nyelvész. Az ELTE PPK Kvalitatív Pszichológia Kutatócsoport alapító tagja, a Kriminálpszichológia Kutatócsoport vezetője. Kutatási érdeklődése a kvalitatív drogkutatások, valamint interdiszciplináris megoldások az adatgyűjtésben és -elemzésben. Az utóbbi időben a női addikciók, valamint a lányok és nők traumanarratíváinak vizsgálata áll érdeklődése középpontjában. Kutatói pályafutását a Magyar Tudományos Akadémia Pszichológiai Kutatóintézetében kezdte fiatal kutatóként 2006 és 2010 között, 2015 május óta az ELTE PPK Pszichológiai Intézet munkatársa.

Több nemzetközi kutatásban vett részt, például az új pszichoaktív szerek témakörében az online kvalitatív módszer kidolgozásával. Ezen kívül saját vizsgálatokat tervez és végez el: nyertes pályázatai közé tartozik 2016-ban a magyarországi gyerekotthonban élő lányok szerhasználatának felmérése és az ellátás elérhetőségének feltárása, 2018 és 2019 között a traumainformált csoportos tanácsadás szerhasználó nők részére módszer kidolgozása és hatásvizsgálata.

Zsuzsa a „Bevezetés a szerhasználó nők világába” könyv szerzője, ezen kívül 29 folyóiratcikk, 10 könyv vagy könyvrészlet szerkesztőként vagy szerzőként, 45 hazai és nemzetközi konferenciaelőadás köthető a nevéhez.

A Magyar Pszichológiai Társaság tagja, 2020 óta tudományos titkára. A European Society for Social Drug Research (ESSD) szervezetnek 2009 óta tagja, 2022-ben az európai szervezet alelnökévé választották. A Magyar Addiktológiai Társaság elnökségi tagja (2017 óta), és az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) Society for Qualitative Inquiry in Psychology (SQIP) kvalitatív módszertani egyesület nemzetközi bizottságának választott tagja 2018 óta, 2020–2022 között a bizottság elnöke volt.

FKA-s válogatott publikációk

Nincs megjeleníthető adat.

Utolsó módosítás dátuma:

2024.05.30.