Hírek

2024/07/15

Tagjai közé választotta Kun Bernadette-et a Young Academy of Europe

Kun Bernadette személyében újabb magyar taggal gyarapodott a YAE.

2024/05/23

Tagjai közé választotta az ALLEA a Fiatal Kutatók Akadémiáját

2024. május 22-én az ALLEA Közgyűlése elfogadta a Fiatal Kutatók Akadémiájának felvételi pályázatát, és ezzel az FKA – a belga (flamand) és a spanyol fiatal kutatói akadémiával egyetemben – csatlakozott az európai természet-, társadalom- és bölcsészettudományi akadémiák szövetségéhez.

2024/05/09

A fiatal kutatók és az öregedő társadalom vizsgálata: sikeresen lezajlott a VIII. Fiatal Kutatók Fóruma

Idén is élénk érdeklődés mellett, jó hangulatban került sor a Fiatal Kutatók Fórumára május 8-án, amely ezúttal az öregedő társadalom témakörét járta körül.

2024/05/02

Új vezetőség a Fiatal Kutatók Akadémiája élén

Megválasztotta új vezetőségét a Fiatal Kutatók Akadémiája. Az FKA új, bejövő társelnöke Szentgáli-Tóth Boldizsár lett.

2024/05/02

Tizenkét új tag a Fiatal Kutatók Akadémiájában, és bővül az FKA-alumni

Az FKA megválasztotta tizenkét új tagját, egyúttal elbúcsúzott tizenkét alumnivá váló tagjától.

2024/04/15

Az oktatók és kutatók megbecsülése a minőségi felsőoktatás és kutatás-fejlesztés alapja – a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjainak nyilatkozata

Nyilatkozatot adott ki a Fiatal Kutatók Akadémiája az oktatók és kutatók megbecsülésének jelentőségéről a felsőoktatásban és a kutatás-fejlesztésben.

2024/03/25

FKA-előadók a Pannon Egyetem tudományos publikálásról szóló rendezvényén – videóval!

Hartmann Bálint és Lencsés Ákos is előadást tartott a Pannon Egyetem rendezvényén 2024. március 25-én. A Válságban a tudományos publikálás? Új jelenségek és lehetséges válaszok című műhelybeszélgetésen az FKA képviselői a kutatási etikáról és az open access kiadókról beszéltek.

2023/12/07

Megjelent a „Fiatal Kutatók Akadémiája: A fiatal kutatók helyzete és képviselete Magyarországon” című tematikus összeállítás a Magyar Tudományban

A Magyar Tudomány 2023/12-es számában jelent meg a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) által összeállított tematikus blokk, amelyben górcső alá vesszük a fiatal kutatók helyzetét és képviseletét Magyarországon.

2023/11/28

Már elérhető a Fiatal Kutatók Akadémiája MTÜ-előadásainak felvétele az MTA YouTube-csatornáján

Aki személyesen nem tudott jelen lenni, most felvételről újranézheti a Fiatal Kutatók Akadémiájának 2023. november 27-ei MTÜ-rendezvényein elhangzott előadásokat.

2023/10/12

A Young Academy of Europe elnökévé választották Solymosi Katalint, a Fiatal Kutatók Akadémiája korábbi társelnökét

A Young Academy of Europe (YAE) éves közgyűlésén, október 9-én a szervezet elnökévé választották Solymosi Katalin növénybiológust, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) habilitált adjunktusát, a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) alumnáját és korábbi társelnökét.

2023/07/13

A „Karikó-módszer” – Karikó Katalin fiatal kutatóknak tartott előadása videón

Mi a célja a kutatásnak? Mi a fontosabb: a tudományos problémák megértése vagy a tudományos előmenetel? Hogyan definiáljuk a sikert? Ezekre a kérdésekre is válaszolt Karikó Katalin biokémikus, az MTA tiszteleti tagja, az mRNS-vakcina kifejlesztője a Magyar Tudományos Akadémia Székházában tartott előadásában.

2023/05/19

VII. Fiatal Kutatók Fóruma az MTA 196. közgyűlésének keretében

A Fiatal Kutatók Akadémiája 2023. május 10-én rendezte meg a VII. Fiatal Kutatók Fórumát. A Fórum ezúttal a fiatal kutatók számára kiírt nemzetközi mobilitási pályázatokról és ösztöndíjakról szólt.

1 / 41234