Hírek

2022/05/09

Webinárium a Marie Skłodowska-Curie Actions programról az NKFIH és a Fiatal Kutatók Akadémiája szervezésében

A hazai fiatal kutatók versenyképessége szempontjából a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) kulcsfontosságúnak tartja a külföldi kutatói tapasztalatszerzést és ennek népszerűsítését. Az itthoni tudományos műhelyek szempontjából is kiemelten fontos, hogy a Magyarországra „befelé” irányuló nemzetközi mobilitást előmozdítsuk. E célból a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az FKA-val együttműködésben 2022. május 18-án, 10:00-12:45 között között webináriumot szervez az Marie Skłodowska-Curie Action (MSCA) programról.

A webinárium első felében a pályázati típusok és kiírások kerülnek általános bemutatásra. Az esemény második részében útmutatást, gyakorlati tanácsokat kívánunk nyújtani azoknak a kutatóknak és fogadó intézmények képviselőinek, akik az MSCA Posztdoktori Ösztöndíjra idén (2022. szeptember 14-ei határidővel) pályázatot szeretnének beadni.

Az eseményt YouTube felületen közvetítjük. A felmerülő kérdések megválaszolásához a Slido alkalmazást használjuk. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat az alábbi linken jelezzék legkésőbb 2022. május 16-ig:

https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hivatal-rendezvenyei/marie-sklodowska-curie-program-2022

A regisztrált résztvevők 2022. május 17-én levélben kapják meg a közvetlen linket, amely tartalmazza a YouTube közvetítést és a Slido alkalmazást.

További információ: Jeney Nóra, MSCA NCP (nora.jeney@nkfih.gov.hu); Borza Beatrix, MSCA NCP (beatrix.borza@nkfih.gov.hu)

A rendezvényre minden érdeklődő kollégát tisztelettel hívunk és várunk.