Hírek

2024/03/25

FKA-előadók a Pannon Egyetem tudományos publikálásról szóló rendezvényén – videóval!

A Pannon Egyetem Multidiszciplináris és Kiválósági Kutatóközpontja 2024. március 25-én tartotta meg Válságban a tudományos publikálás? Új jelenségek és lehetséges válaszok című vitafórumát. Az eseményen Kollár László, az MTA főtitkára a Javaslatok a kifogásolható gyakorlatot folytató folyóiratok cikkeinek kezelésére című állásfoglalást ismertette, Balla Andrea, az MTA Főtitkári és Főtitkárhelyettesi Titkárság vezetője pedig a CoARA-val kapcsolatos magyarországi fejleményeket mutatta be.

A rendezvényen Hartmann Bálint és Lencsés Ákos (borítón), az FKA vezetőségi tagjai is előadást tartottak a kutatási etikáról és az open access kiadókról.  Az előadásokat követően kerekasztal-beszélgetésre került sor Pósfai Mihály moderálásával, ahol az FKA képviselői is válaszoltak a közönség soraiból érkező kérdésekre.

Az esemény apropóját a Magyar Tudomány 2024. januári, Küzdelem az új típusú publikációs visszaélésekkel című különszáma adta, amelyben az FKA több képviselője is társszerzőként működött közre.

Az előadásokról és a vitáról készült videók megtekinthetők a YouTube-on: