Global Young Academy

május 28, 2024 6:06 du. Közzétette

A Fiatal Kutatók Akadémiájának néhány tagja a Global Young Academy tagságát is erősíti.

A Global Young Academy (GYA) mottója a következő: „science for all; science for the future”, azaz tudomány mindenkinek, tudomány a jövőnek. Küldetésének tekinti, hogy a fiatal kutatók szószólója legyen a világban.

A GYA hat kontinens fiatal tehetségei számára biztosít fejlődési lehetőséget; összeköti és cselekvésre készteti őket, lehetővé téve számukra, hogy irányítsák a nemzetközi, interdiszciplináris és nemzedékek közötti párbeszédet. A GYA célja, hogy felerősítse a fiatal kutatók hangját a tényalapú és széleskörű döntéshozatalban globális, regionális és nemzeti szinten.

A GYA tagsága 200 főből áll, olyan elkötelezett, jellemzően 30-40 éves tudósokból, akik 3-10 évvel ezelőtt szerezték meg a doktori fokozatukat, és független tudományos pályájuk korai szakaszában járnak. Az ötéves mandátumot olyan kutatók nyerhetik el, akik tudományos kiválóságról és a tudomány és a társadalom kapcsolatának elősegítése melletti elkötelezettségről tesznek tanúbizonyságot. A GYA emellett az egész világot behálózó alumnihálózattal is rendelkezik. A szervezet tagjai és alumnusai együttesen több mint 100 országot képviselnek.

E globális közösség ereje a tagok energiájából és aktivitásából fakad, akik szenvedélyesen hisznek abban, hogy a tudomány képes jobbá tenni a világot.

Jelenlegi FKA-tagok és FKA-alumni a Global Young Academy soraiban:

Dékány Éva

Kategória:

Írta: fkadmin