Hírek

2021/07/21

Webinárium a fiatal kutatók nemzetközi akadémiáiról és tagfelvételi folyamataikról

A Global Young Academy 2021. szeptember 15-ig várja alapvetően 40 év alatti, PhD-fokozatát legfeljebb 7 éve megszerző kutatók jelentkezését tagjai közé.
A tagság öt évre szól. A szervezetről és a jelentkezés feltételeiről, menetéről bővebb információ itt, illetve itt érhető el.

 

A Young Academy of Europe egész évben folyamatosan várja a fiatal – PhD-fokozatukat legfeljebb 12 éve megszerző – kutatók jelentkezését a szervezet soraiba. A tagság hét évre szól. A szervezetről és a jelentkezés további feltételeiről és részleteiről itt és itt lehet tájékozódni.

Mindkét szervezet kiváló lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretnének részt venni egy nemzetközi, multidiszciplináris, fiatal tudományos társaság szerteágazó tevékenységében.

Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a hazai kutatók minél nagyobb számban képviseltessék magukat a hasonló nemzetközi szervezetekben, ezért támogatni kívánja az érdeklődő jelentkezőket, hogy minél versenyképesebb pályázati anyagot nyújthassanak be. E célból az FKA az alábbi lehetőségeket kínálja:

  • a pályázathoz, a Global Young Academy és a Young Academy of Europe működéséhez kapcsolódó kérdések megválaszolása;
  • a pályázati anyag véleményezése a beküldése előtt;
  • indokolt esetben segítség az ajánlólevél beszerzésével kapcsolatban.

 

 

Az érdeklődők számára 2021. augusztus 10-én 10.00 órától a Fiatal Kutatók Akadémiája és az AE Budapest Knowledge Hub virtuális fórumot szervez, amelyen Toldi Gergely, a Global Young Academy alumnusa és korábbi választási bizottsági tagja, valamint Solymosi Katalin, a Young Academy of Europe tagtoborzásért felelős alelnöke mutatja be a szervezeteket és tevékenységüket, illetve a pályázással kapcsolatban felmerülő kérdésekre is választ adnak. A fórumba az alábbi Zoom-linken lehet bekapcsolódni.

Topic: FKA workshop a Global Young Academy és a Young Academy of Europe szervezetekről és tagfelvételükről

Time: Aug 10, 2021 10:00 AM Budapest

Join Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/83564211431?pwd=R1YvR3hLb0ZpdkRkSWtoNm5rWVB1UT09

Meeting ID: 835 6421 1431

Passcode: 694312

Kérdésekkel, illetve a programmal kapcsolatos további információért az FKA Nemzetközi Bizottságának koordinátorához, Dékány Évához lehet fordulni
dekanyeva@nytud.hu e-mail-címen.