Hírek

2022/04/06

Ukrajnai kutatókat és hallgatókat támogatnak a Fiatal Kutatók Akadémiájának tagjai

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) – a Magyar Tudományos Akadémiával (MTA) és számos magyarországi egyetemmel és kutatóhellyel összhangban – mélységes aggodalommal követi az Ukrajnában zajló háborús eseményeket. Többen csatlakoztunk az MTA-nak az Ukrajnából menekülő kutatók érdekében indított példaértékű jótékonysági adománygyűjtő akciójához, és üdvözöljük a befogadásukkal kapcsolatban létrehozott információs és közvetítő felület által felkínált lehetőségeket.
Ezekről bővebben itt lehet tájékozódni.

Ebben a helyzetben egyetemi hallgatók és fiatal kutatók is lakhelyük elhagyására és tanulmányaik, kutatómunkájuk megszakítására kényszerültek. Az FKA tagjai – aktuális lehetőségeikhez mérten – álláslehetőségek, angol és magyar nyelvű egyetemi előadásokon vagy konferenciákon való részvétel, illetve szakdolgozati témavezetés felajánlásával szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a menekülni kénytelen ukrajnai hallgatók és kutatók minél kevésbé szakadjanak el a tudományos élettől. További részletek itt.

Az egyes egyetemek és intézmények vonatkozó részletes szabályozásaival kapcsolatos információk és a lehetőségek kapcsán forduljanak közvetlenül a táblázatban megadott elérhetőségeken az érintett kollégákhoz.

A cikk forrása: https://mta.hu/fka/ukrajnai-kutatokat-es-hallgatokat-tamogatnak-a-fiatal-kutatok-akademiajanak-tagjai-112068